8 mei 2023

Heel veel zonneschijn - bloghop Stempelschatten - Lente Lonkt!Welkom vandaag bij de Bloghop van de Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” pareltjes die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je helaas veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 

Lente Lonkt!

het thema deze maand is lente… tja… die hoort er nu toch zo langzamerhand te zijn… maar tot nu toe hebben we nog niet veel warmte gehad..
ook hebben we er een beetje een kleuren thema aan vast geplakt. lekkere frisse kleuren paars, groen en naturel tinten. Dat past perfect bij het voorjaar.

Ik ben zelf aan de slag gegaan met die leuke stempelset Brewed for you, in combinatie met Sending Smiles.

Nu zal je je afvragen, wat een bierglas te maken heeft met het voorjaar…. Nou het wordt gewoon een bloemenvaas… 🙂Ik heb deze keer 2 kaarten gemaakt… op de eerste kaart heb ik gebruik gemaakt van de masking techniek.
Door eerst het voorste glas te stempelen, deze af te plakken met een masker, en daarna de volgende glazen te stempelen.

In de bierglazen heb ik daarna de stengels en bladeren gestempeld. ( ook een beetje vals gespeeld, de stengel met de bijpassende kleur groen langer gemaakt. )
1 bloemetje is ook rechtstreeks op de kaart gestempeld, de andere 2 heb ik gestempeld, uitgestanst, en verhoogd opgeplakt met een dimensional.

De tekst Sending heb ik eerst gestempeld met memento op het groene cardstock, en daarna uitgestanst, en rechtsteeks op de kaart geplakt. ( ik vond dat het groen van de stengels terug moest komen op de kaart… )

De tekst Sunshine maakt de kaart verder af.
Voor de 2e kaart, ben ik helemaal anders te werk gegaan…en ik moet zeggen, vind deze versie gewoon super goed gelukt.

Eerst een achtergrondje gemaakt op een stuk watercolor papier met de smooshing techniek, in de kleuren Crumb Cake en Granny Apple Green.

De “fles” heb ik op Basic White gestempeld, een deel van de stengel van de bloem met groene inkt.

De bloem heb ik op een stukje Basic White gestempeld, in de kleuren roze, paars en groen. En om het een leuk effect te geven, heb ik heel losjes, en slordig 😉 de bloem omlijnd met een zwarte fineliner. De 2 losse bloemetjes heb ik op dezelfde manier gestempeld.

Ook dezelfde tekst gebruikt, alleen voor deze kaart in stukjes geknipt, voor een speels effect.

In combinatie met een strook paars cardstock, welke eerst nog lichtjes bestempeld zijn met bloemetjes, alles op de basiskaart van Crumb Cake geplakt.

Dit waren dan deze keer mijn kaartjes voor de bloghop.

Wil je nog meer leuke voorbeelden en ideeën zien? Hieronder zie je het lijstje van alle leuke voorbeelden. Ga er zeker een kijkje nemen voor meer inspiratie.

Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Uiteraard vind ik het super leuk als je een berichtje achterlaat.

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsSending Smiles, Brewed for You
InktMemento Black, Pool Party, Crumb Cake, Granny Apple Green, Fresh Freesia, Highland Heather, Copper Clay
CardstockWatercolor paper, Basic White, Crumb Cake, Fresh Freesia, Granny Apple Green, Highland Heather
MarkersGranny Apple Green, Highland Heather
StansenBrewed dies, Sending dies
Overigzwarte fineliner, spuitflesje water

Geen opmerkingen :

Een reactie posten