13 mrt 2023

Allemaal klaprozen - bloghop Stempelschatten - vierkante kaart!Welkom vandaag bij de Bloghop van de Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” pareltjes die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je helaas veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 

Sketch

Deze maand zijn we aan de slag gegaan met een sketch. Dat is toch altijd een leuke en snelle manier om een kaartje te maken. Ook als je weinig inspiratie hebt, helpt me dat altijd goed om toch nog iets te kunnen maken.
Deze keer had ik gelijk een idee, met deze sketch… dus de inspiratie zat er gelukkig gelijk al. Ik kwam namelijk een leuk filmpje tegen op Youtube, en dat wilde ik gelijk uitproberen, Want embossingmallen hebben we allemaal genoeg…

Het ziet er zo heel artistiek uit.. maar is echt niet zo moeilijk hoor….
Je begint met een stukje watercolor papier. Spuit dit een beetje vochtig met water, en embos deze met een embossingmal. Nu eerst goed ( laten ) drogen.
Dan met een dunne zwarte fineliner, teken je de verhoogde delen. Probeer dit echt een beetje losjes te doen.
Daarna ga je deze verhoogde delen inkleuren met de ( refill )inkt en een waterpenseel. Doe dit ook losjes, zodat je echt watercolor effect krijgt.
Dit laat je ook weer goed drogen. Je kunt dan de afbeelding nogmaals met de embossingmal door je stansapparaat halen. Zorg wel dat dit precies op dezelfde plek gebeurd. Dit zorgt ervoor dat je afbeelding weer wat beter oppopt. Omdat je dit toch wel een beetje ingedrukt hebt met het tekenen en kleuren van je afbeelding.

Ik had er bij deze kaart alleen voor gekozen om de bloemen in te kleuren.

Voor de groene vlakken heb ik de achtergrond stempel Rays of Light gebruikt. Die vond ik er wel leuk bij passen.. toch een beetje structuur, maar niet te veel. Want vond dat de klaprozen de aandacht verdienden.

Inspiratie

Wil je nog meer leuke voorbeelden en ideeën zien? Hieronder zie je het lijstje van alle leuke voorbeelden. Ga er zeker een kijkje nemen voor meer inspiratie.

Blog Hop Index


Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Uiteraard vind ik het super leuk als je een berichtje achterlaat.

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsRays of Light, Peaceful Moments ( tekst)
EmbossingmalPainted Posies 3D
InktPoppy Parade refill, Crushed Curry refill , Old Olive, Stazon Jet Black
CardstockWatercolor Paper, Crumb Cake, Old Olive, Crushed Curry
PonsenLovely Labels Pick a Punch
Overigdunne zwarte fineliner, watercolor brush, Rhinestone Basic Jewels,

Geen opmerkingen :

Een reactie posten