23 feb 2022

Stempelschatten bloghop - Alles is liefde

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je helaas veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Alles is liefde…

Tja, in de maand februari moet het natuurlijk met liefde te maken hebben, toch? In dit geval niet een valentijnskaartje… want ja, 14 februari is natuurlijk al voorbij. Maar ben nu voor mijn liefde voor bloemen gegaan. Dan is het niet meer zo moeilijk om iets uit te zoeken, wat je niet meer zo veel ziet. Ik wist namelijk gelijk dat ik de set Quiet Meadow met de bijpassende stansen wilde gebruiken. Ik ben zelf helemaal verliefd op deze set, maar ben geloof ik een van de weinigen… want zie deze bijna helemaal niet. Dus hoog tijd om deze weer eens in de schijnwerpers te zetten.

Deze keer wilde ik ook heel graag een incolor kleur gebruiken die ik heel weinig gebruik, namelijk Bumblebee. Dit is toch wel een erg mooie kleur geel. En zeker in combinatie met de kleuren Evening Evergreen en Soft Succulent. Is dit helemaal super.


Heb er gelijk een techniekje ingegooid deze keer. Voor de achtergrond heb ik een paar van de bloemen stansen uit een restje papier gestanst. Daarna juist de buitenkant gebruikt. Deze leg je op je achtergrond papier, en sponst met de blending brush de bloemen in de juiste kleur. Daarna, met de mal nog op zijn plaats, de tekst uit de stempelset gestempeld. Hierdoor krijg je een heel leuk verweerd effect.

Verder heb ik voor de kaart een frame gesneden, in de vorm van een polaroid foto ( onderkant van het frame juist breder, dan de andere 3 kanten. ) Op dit frame heb ik met dezelfde kleur inkt ( Bumblebee ) de grote bloem gestempeld.

Dit alles is op de basiskaart geplakt, waar eerst nog een mat van dessinpapier ( de achterkant van het viooltjes dessinpapier ) op geplakt is. ( hier was ook nog extra met de tekststempel uit de stempelset Quiet Meadow gestempeld met Bumblebee inkt. )

Achter het frame en de achtergrond met de gesponste bloemen, zit nog een extra mat cardstock, om de kleur Evenening Evergreen terug te laten komen. Dit piept er aan een paar kanten uit. Alles lekker schots en scheef geplakt… ook weer eens leuk om te doen… en niet altijd even makkelijk… 😉Als accent op de kaart een bloem, welke uitgestanst is uit Basic Black cardstock, en een uitgestanste vlinder. En als finishing touch, de tekst You’re too Kind.Al met al ben er erg blij mee, hoe de kaart er uiteindelijk geworden is. En vermoed dat ik deze kleuren combinatie toch wel vaker ga gebruiken…..

Wil je nog meer leuke voorbeelden en ideeën zien? Hieronder zie je het lijstje van alle leuke voorbeelden. Ga er zeker een kijkje nemen voor meer inspiratie.

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsQuiet Meadow
InktMemento Black inkt, Bumblebee, Soft Succulent, Evening Evergreen
CardstockBasic White, Basic Black, Soft Succulent, Evening Evergreen
StansenMeadow dies
DSPPansy Petals
OverigBlending Brushes

Geen opmerkingen :

Een reactie posten