23 jun 2021

Stempelschatten bloghop - kleurencombi

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Kleurencombi

Vandaag hebben we weer een leuke uitdaging, een kaartje maken met een bepaalde kleurencombinatie. Heerlijk werken vind ik dat…. en ook nog een voordeel… je gebruikt zo ook nog eens kleuren die je anders misschien niet zo snel zou gebruiken.

Deze keer was het echt een zomerse combi… helaas deze week ff wat minder qua weer, maar die zon komt vast binnen kort weer terug. En een voordeel… met deze temperaturen kun je ook weer wat meer freubelen… 🙂

Tja, toen was het nog even zoeken welke stempelschat ik deze keer zou gebruiken…. het is toch altijd weer een uitdaging… alhoewel ik deze keer er redelijk snel uit was. Want ja, de stempelset Enjoy the Moment zie je echt nog maar heel weinig. Moet ook zeggen, dat ondanks dat ik het een supergave stempelset vind, het toch wel een lastige set is om te gebruiken.

Voor de achtergrond heb ik de tekst BEDANKT uit de stempelset Bedanken in Stijl gebruikt. (ook een stempelset die je bijna niet voorbij ziet komen, ondanks dat er super mooie teksten in zitten )
Het woord bedankt heb ik gestempeld in de 3 kleuren op een watercolor basiskaart.
Elke keer als ik de stempel beinkt had, heb ik deze eerst even licht nat gespoten. En daarna pas gestempeld. Hierdoor krijg je een beetje een wazige achtergrond.
Toen de hele achtergrond gestempeld was, de randen lichtjes met een blending brush beinkt met Coastal Cabana inkt.

De zaaddozen heb ik met zwarte Stazon inkt rechtstreeks op de achtergrond gestempeld met gebruik van de Stamparatus. Zo kun je een paar keer stempelen, als de afdruk nog niet scherp genoeg is. ( je stempelt tenslotte op watercolor papier, dat is niet superglad papier ) Daarna de zaaddozen nog lichtjes met een zwart watercolor potlood en een beetje water ingekleurd.
Deze basis is op een dubbele kaart van Coastal Cabana geplakt.
Als laatste heb ik nog de tekst Voor al je vriendschap in 2 etappes gestempeld op 2 strookjes Daffodil Delight cardstock( plak 1 regel op de stempel af met een stukje washi tape voor het beinkten, en haal het weg van de stempel net voordat je gaat stempelen. ) Deze tekst is met dimensionals op de kaart geplakt.

Om verder te hoppen, klik op de naam onder mijn naam, Nina Janssen- De Stempelolifant in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken. Heel veel plezier ermee!

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsEnjoy the Moment, Bedanken in Stijl
InktStazon Jet Black, Coastal Cabana, Daffodil Delight, Polished Pink
CardstockCoastal Cabana, Watercolor paper
Overigzwart aquarelpotlood, waterbrush, spuitflesje water, Blending Brush

Geen opmerkingen :

Een reactie posten