27 jan 2021

Stempelschatten Bloghop - Hart onder de riem

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Hart onder de riem

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met die geweldig leuke stempelset Positive Thoughts. Deze is super goed te gebruiken voor kaartjes om iemand wat liefs te wensen.
Zo ben ik voor deze kaart ook iets aan het proberen geweest. Een tijdje geleden kwam ik op Facebook en Instagram geweldige gave kaarten tegen van Lesia Zgharda Design. Vond het heel leuk om dit soort kaarten proberen na te maken met de stempels van Stampin’Up! Dit vond ik ook perfect passen bij dit onderwerp… Dus ben ik aan de slag gegaan om er iets van te maken. Ook heb ik mijn aquarelpotloden weer tevoorschijn gehaald ( Die gebruik ik eigenlijk ook veels te weinig. ) en eens goed naar mijn stempelsets gekeken die ik hiervoor zou kunnen gebruiken. Toen viel mijn oog op de stempelset Swirly Frames.

Toch gewoon perfect om deze hierbij te gebruiken.

Heb als eerste het varen blad gestempeld met witte inkt op de Crumb Cake basiskaart. Dit even goed gedroogd met de heattool. Dit varenblad heb ik ook nog een keertje gestempeld op post-it papier, en dit uitgeknipt, zodat ik een goed masker over hou.
Dit plak je vervolgens op de kaart, precies op de gestempelde varen.

Toen het vierkant 2 x gestempeld, half over elkaar. Dan kun je het masker weghalen. Dan zie je dat het varenblad heel mooi voor de vierkanten staat. Nu kun je het varen blad inkleuren met de Aquarelpotloden. ( doordat je eerst met witte inkt gestempeld hebt, komen de kleuren mooier over op de Crumb Cake basiskaart. )

Ook de vlinders zijn eerst met de witte inkt gestempeld, en ingekleurd met de Aquarel potloden. ( de grote vlinder komt uit de set Positive Thoughts en de kleine vlindertjes uit de set Vlinderdans. )

De kaart is verder afgewerkt met de mooie tekst uit de stempelset Puur Natuur ( ook al zo’n oudje… ) en een paar pareltjes.

Dat was het voor deze keer, hoop dat jullie het leuk vonden.