24 feb 2021

Stempelschatten bloghop - Fun Fold

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Fun Fold

Vandaag is het thema Fun Fold. Nou dat is wel aan me toevertrouwd… vind het altijd super leuk om een kaart met een “twist” te maken.
Zo kwam ik een tijdje geleden een modelletje tegen, die ik geweldig leuk vond. uiteraard gelijk even uitgeprobeerd… En eigenlijk was het helemaal geen moeilijke kaart om te maken.
Dus besloot ik om die kaart voor deze bloghop te gebruiken. Met uiteraard het gebruik van een oudere stempelset en dessinpapier.
Was even denken welke set ik er graag bij wilde gebruiken, maar uiteindelijk was mijn oog gevallen op de stempelset Floral Essence. Deze mooie bloemenset staat in de jaarcatalogus, en gebruik ik eigenlijk veels te weinig. Dus helemaal perfect voor deze kaart.

De kaart is een dubbele kaart met als sluiting een zogenaamde Belly Band. ( een band romdom de kaart ) Deze houdt de kaart mooi dicht, en kun je er uiteraard vanaf schuiven.

Als je de kaart openklapt, zie je het “Fun Fold” gedeelte.

waarbij dus 2 flapjes uitvouwen, waar je dus wat op kunt schrijven.
Deze kaart is ook uitermate geschikt om er dessinpapier bij te gebruiken. In dit voorbeeld heb ik 2 velletjes 6×6 inch gebruikt. Maar als je 12 inch papier gebruikt, heb je ook aan 1/2 vel genoeg. ( mits het dubbelzijdig is tenminste ) want zo kun je mooi beide kanten gebruiken.

Als je wilt weten hoe ik deze kaart gemaakt heb? Hou dan binnenkort mijn blog in de gaten. Ik heb er een filmpje van gemaakt. Maar moet het nog even bewerken, en op Youtube zetten.

Heb je trouwens de accenten gezien op de bloemen? Gaaf hè, dat goud…. Ik zal ook in dat filmpje laten zien hoe ik dit gedaan heb. 😉

Voor nu laat ik het hierbij.

StempelsFloral Essence
InktCinnamon Cider, Misty Moonlight, Stazon Black, Crumb Cake
CardstockCinnamon Cider, Misty Moonlight, Crumb Cake, Whisper White
StansenTasteful Labels
PonsenPerennial Flower, Confetti Flowers Border
OverigGilded Leafing Gold, Heat & Stick Powder
Stampin’BlendsPetal Pink Light + Dark, Cinnamon Cider Light + Dark, Pumpkin Pie Light

Geen opmerkingen :

Een reactie posten