20 feb 2021

Creatieve Harten bloghop - Achtergrondstempels

Dank je wel weer dat je langs komt vandaag op mijn blog. Het is weer tijd voor de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten.

Dank je wel weer dat je langs komt vandaag op mijn blog. Het is weer tijd voor de maandelijkse bloghop van de Creatieve Harten.

Achtergrondstempels

Vandaag hebben we als thema achtergrondstempels. Stampin’Up! heeft er verschillende in het assortiment, die ontzettend leuk zijn om te gebruiken. Maar uiteraard zijn er ook andere sets die heel goed als achtergrond te gebruiken zijn.

Zelf ben ik deze keer met de stempelset Borders to Backgrounds aan de slag gegaan. Dit is een ontzettend leuke stempelset, waar je heel veel mee kunt. Kijk ook maar eens naar mijn valentijnskaartje van vorige week.

Technieken

Ben vandaag ook aan de slag gegaan met een paar manieren om de achtergrond te maken.

Bij de eerste kaart, heb ik eerst een achtergrond helemaal beinkt met 4 kleuren inkt op whisper White cardstock. Dit behoorlijk dik gedaan, zodat de kleur goed gedekt is. Daarna met de Versamark inkt, de achtergrond gestempeld. Met de heattool dit goed gedroogd. Nu zie je de gestempelde achtergrond donkerder opkleuren.

Bij de tweede kaart, heb ik eerst de achtergrond beinkt, vergelijkbaar met de vorige kaart. Alleen deze keer op Shimmery White cardstock.
Het stempelen van de achtergrond is deze keer gebeurd met water.
Ja je leest het goed 🙂
Door het voorzichtig natspuiten van de stempel en daarna deze afdrukken op je achtergrond wordt de inkt weer vloeibaar. Door deze daarna voorzichtig af te dekken met een stukje keukenrol en na te drogen met de heattool, licht de afdruk juist lichter op.
Dus tegengesteld aan de vorige kaart.

Doordat je kaart dus natter wordt, kun je hier beter Shimmery White cardstock gebruiken. ( watercolor / aquarel paper heeft vaak een te grove structuur om het mooi over te laten komen. )

De kaarten zijn verder heel eenvoudig gehouden, zodat de achtergronden goed zichtbaar blijven. Toch zonde anders van al het werk. 🙂

Ook heel benieuwd wat de rest van ons team gemaakt heeft?

Om verder te hoppen, klik op de naam onder mijn naam, Nina Janssen- De Stempelolifant in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken. 🙂

StempelsBorders to Backgrounds, Bijzondere Zonnebloemen
InktShaded Spruce, Night of Navy, Bermuda Bay, Pool Party, Stazon black, Versamark ink
CardstockShaded Spruce, Night of Navy, Bermuda Bay, Pool Party, Whisper White, Shimmery White
StansenTasteful Labels Dies
PonsenConfetti Flowers Border pons
Overigspuitflesje water, wit potlood

Geen opmerkingen :

Een reactie posten