1 jun 2019

Bloghop Creatieve Harten - Watercolor

Dank je wel weer dat je langs komt op mijn blog vandaag. Vandaag staat het in het teken van de bloghop van de Creatieve Harten, die we maandelijks houden. Elke maand weer met een ander thema.

Watercolor-Aquarel

Deze maand is het thema watercolor, oftewel aquarel. In alle vormen… want je kunt zoveel kanten er mee op, b.v. inkleuren van stempelafdrukken, of juist lekker kliederen met inkt voor achtergrondjes…

Ik ben deze keer aan de slag gegaan met 3 nieuwe incolor kleuren… wilde ze uit proberen, en vond de combi van deze kleuren zo leuk, dat ik er gelijk 3 kaartjes mee gemaakt heb.

Happy

Bij de eerste kaart, is de tekst op het label beinkt met de Pretty Peacock inkt, en met een waterflesje eerst licht nat gespoten. Daarna pas gestempeld op het Shimmery White papier. Hierdoor krijg je ook een mooi watercolor effect, omdat de inkt toch een soort of uitloopt. Even drogen met de heattool, en het ziet er al super uit.

Dit zelfde heb ik ook gedaan met de vlinders. Eerst beinkten, natspuiten, en dan pas stempelen.

Dans door het leven

Bij de 2e kaart, heb ik eerst de 3 kleuren inkt, naast elkaar op een craftsheet aangebracht. Dit nat gespoten, en toen mijn Shimmery White cardstock erin gelegd. Hierdoor krijg je een super leuk gewolkt effect. Dit kun je meerdere lagen boven op elkaar doen, maar wel tussentijds drogen, anders wordt het een bruine massa…;-)

Het label is bestempeld met de grote watervlek uit de set Love what you do. Maar ook weer eerst natspuiten, voordat je de stempel op het papier zet. En ook deze vlinders zijn dezelfde manier gestempeld.

Kusje van mij

En de laatste kaart, eigenlijk precies dezelfde techniek, alleen een klein oppervlakte, en de randjes zijn aan de zijkant nog ligt bestempeld met een van de structuurtjes uit de stempelset Timeless Textures.

Dank je wel voor het bekijken van mijn kaartjes die ik voor deze leuke bloghop heb gemaakt. Dit was echt een thema wat ik superleuk vond… lekker kliederen met inkt. Dat blijf ik toch het leukste vinden.
Uiteraard vind ik het erg leuk als je een reactie achterlaat.

Meer inspiratie….

wil je meer kaarten en projecten zien die gemaakt zijn voor deze bloghop? Zie hieronder het lijstje van alle deelnemers aan deze bloghop. Klik op de volgende in de rij onder mijn naam Nina Janssen, in dit geval Monique, en je hopt zo langs alle blogs.


Geen opmerkingen :

Een reactie posten