Bloghop, Stampin' Up!, Stempelschatten Bloghop

Stempelschatten bloghop – Embossing

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Embossing

Vandaag is het thema embossing. Nu zijn er 2 soorten embossing. De eerste noemen ze ook wel droog embossen. Dus door middel van een embossingmal en je stansmachine reliëf aanbrengen op je papier. De tweede variant is met embossinginkt ( Versamark inkt) en embossingpoeder. Deze is gesmolten nadat je het verhit hebt met een heattool. Dan krijg je ook een mooi reliëf op je papier. Vaak glimmend, of zelfs met glitter… er zijn meerdere soorten.

Ik ben zelf dus met de laatste variant aan de slag gegaan. En zelfs 2 maal… Heb namelijk een techniek gebruikt: Double Embossing Resist.

Hierbij heb ik eerst een achtergrond op de Whisper White kaart met Versamark inkt gestempeld met de mooie tekststempel uit de set “Very Versailles” en transparante ( Clear) embossingpoeder.
Nadat deze gesmolten was met de heattool, heb ik de achtergrond helemaal gekleurd met de kleuren Garden Green, Granny Apple Green, Magenta Madness en Melon Mambo. Even met een doekje over de embossingpoeder vegen, zodat deze weer helemaal wit is.
Even voor de zekerheid de achtergrond voorzichtig drogen met de heattool. ( let op dat je dat niet te lang doet, je wilt namelijk de embossingpoeder niet nogmaals laten smelten.

Toen heb ik de meloen en de kiwi uit de stempelset “Cute Fruit” ook weer gestempeld met de Versamark inkt en transparante embossingpoeder. Deze afdrukken komen er als het ware overheen te liggen.

Daarna heb ik met de bruine inkt Soft Suede en Early Espresso en de blending brush rondom deze afbeeldingen gesponst. Hierdoor poppen ze mooi op. Nu zie je ook onder het fruit heel goed de eerste kleuren en uiteraard ook nog de tekst van de eerste laag.

De kaart is verder nog afgewerkt met een banner van Granny Apple Green cardstock, waar de tekst Hello uit de stempelset “Well Said” op gestempeld is, en het woord Friend, welke uitgestanst is uit Early Espresso cardstock. ( deze heb ik 3x uitgestanst, en op elkaar geplakt. Hierdoor popt hij mooi op.
de kaart is verder gemat op Early Espresso cardstock, en op een dubbele kaart van Soft Suede geplakt.

linklijst

Om verder te hoppen, klik op de naam onder mijn naam, Nina Janssen- De Stempelolifant in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken. Heel veel plezier ermee!

Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Uiteraard vind ik het super leuk als je een berichtje achterlaat.

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsVery Versailles, Well Said, Cute Fruit
InktGranny Apple Green, Soft Suede, Early Espresso, Garden Green, Melon Mambo, Magenta Madness, Versamark
CardstockGranny Apple Green, Soft Suede, Early Espresso
PonsenBanner Pick a Punch
StansenWell Written Framelits
OverigClear Embossing poeder, Heattool

Previous Post Next Post

5 Comments

  • Reply yolanda pasterkamp-de jonge 28 april 2021 at 21:54

    Prachtig! Voor mijn idee lijkt de tekst juist bovenop te liggen en het fruit in de achtergrond, terwijl de werkwijze net andersom is. Ik blijf kijken, en lezen… Super Nina!

  • Reply Annette Elias 28 april 2021 at 22:51

    Mooie kaart Nina, en wat kun je toch een leuke dingen doen he, met embossingpoeder!! Prachtige kleuren ook!

  • Reply Kristien Saeys 29 april 2021 at 08:45

    Wat een super leuke techniek Nina, het leek alsof het fruit eerst geëmbossed was maar blijkbaar niet .. fris en fruitig kaartje ! Erg leuk

  • Reply elly 30 april 2021 at 09:33

    mooie techniek! Prachtige kaart Nina. Wow!

  • Reply YVonne Neefjes 4 mei 2021 at 22:45

    Superleuk effect geeft deze techniek en mooie kleurencombinatie. Prachtige kaart!

  • Leave a Reply

    Ik accepteer de Privacy Policy

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.