0
Bloghop, Stampin' Up!, Stempelschatten Bloghop

stempelschatten bloghop – achtergrond op de voorgrond

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je helaas veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Achtergrond op de voorgrond

Vandaag gaan we weer aan de slag met de achtergrond… uiteraard kun je daar veel dingen voor gebruiken, stempels, embossingfolders , dessinpapier….
Maar uiteraard ben ik weer met stempels aan de slag gegaan.. hoe verrassend… 🙂

Ik heb de stempel Drybrush weer tevoorschijn gehaald. Helaas zie je die veels te weinig. Terwijl deze super gaaf is om te gebruiken.
Ik ben aan de slag gegaan met 2 kleuren inkt, mijn favorieten… Bermuda Bay en Crumb Cake.
de stempel eerst aan de ene kant beinkten, en dan aan de andere kant. Zo heb ik met een blending brush de kleuren in het midden een beetje in elkaar over laten lopen.
Voordat ik de stempel afgedrukt heb op watercolor paper, heb ik de stempel nog een klein beetje nat gespoten. Hierdoor krijg je een nog mooiere achtergrond.

Omdat deze achtergrond echt de hoofdrol mag spelen, heb ik het verder eenvoudig gehouden. Heel lichtjes op de bruine kant de bloem gestempeld, voor net wat meer.
in het midden een cirkel uitgestanst, en deze gemat op een stuk Basic White cardstock, waar ook een cirkel uitgestanst is, die net iets kleiner is. Hierdoor krijg je een leuke doorkijk op de kaart.
De libelle is 2x gestempeld. 1x op Bermuda Bay cardstock, en 1x op vellum. Van de afdruk op cardstock, heb ik de vleugels afgeknipt, en van de vellum afdruk juist alleen de vleugels gebruikt. Hierdoor krijg je juist een mooi semi transparant effect bij de vleugels.

Op een strookje Basic White cardstock de tekst gestempeld, en deze midden op de kaart geplakt, samen met de libelle. Een paar pareltjes, en de kaart is af.

Even een extra inspiratie momentje… een tijdje geleden heb ik ook al eens een kaart met deze stempelset gemaakt… Deze kun je HIER nog een keertje bekijken.

Wil je nog meer inspiratie, en meer leuke kaartjes en projecten zien? Klik dan op de naam onder mijn naam, Nina Janssen – de Stempelolifant, in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken in deze bloghop. Heel veel plezier ermee!

Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Uiteraard vind ik het super leuk als je een berichtje achterlaat.

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsDrybrush, Dragonfly Garden
InktBermuda Bay, Crumb Cake, Stazon Jet Black
CardstockBermuda Bay, Basic White, Vellum
StansenLayering Circles
PonsenDragonflies
OverigRhinestone Basic Jewels, Blending Brush, waterflesje
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Yolanda 27 juli 2022 at 19:53

  Natuurlijk gestempeld, prachtig weer!

 • Reply Elly 27 juli 2022 at 20:00

  supergaaf! ik “vrees”dat deze stempel nog in mijn mandje gaat vallen. Mooie kleurcombinatie ook!

 • Reply Annette Elias 27 juli 2022 at 20:58

  Supergaaf Nina!
  En weet je, ik vermoedde zomaar al dat jij deze set zou gebruiken voor deze hop, vandaar dat ik voor een andere koos. Ook de Libelles zijn in mijn gedachten voorbij gekomen.
  Je kaart vind ik geweldig, helemaal mijn smaak!! Heerlijk toch, dat geklieder met stempels, inkten, water en mooie kleurtjes en papiertjes! Het is weer een plaatje!

 • Reply Yvonne 27 juli 2022 at 22:59

  Prachtige kaart, Nina. Creatieve groet, Yvonne

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.