0
Bloghop, Stampin' Up!, Stempelschatten Bloghop

Flower Power

Welkom vandaag bij de Bloghop van de groep Stempel Schatten. Een bloghop voor alle “verborgen en Vergeten” schatten die Stampin’Up! heeft. Met uiteraard elke maand een thema of onderwerp. Sommige sets zijn zo geweldig, maar zie je helaas veels te weinig…. en daar willen we uiteraard iets aan doen. 🙂

Flower Power

Vandaag hebben we een thema met bloemen.. tja, die mij kennen, weten dat ik daar geen problemen mee heb… ben gek op bloemen. En gelukkig genoeg stempelsets in de kast, die ik hiervoor kan gebruiken. Zelfs een paar sets die ik al heel lang niet meer gebruikt heb… en die je ook bijna helemaal niet meer voorbij ziet komen. Dus hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Ik ben aan de slag gegaan met de stempelset All Things Fabulous. Deze superleuke set staat in de jaarcatalogus, en is echt super leuk om te gebruiken. Het is een soort of 3 step stempelset. Je stempelt dus in 3 delen je bloem. Ik heb er ook gelijk een techniekje bij gebruikt, om een leuke structuur in je bloemen te krijgen.

Techniek

Hiervoor gebruik je een stukje cardstock met structuur, of je maakt dit zelf met een embossingmal. ( dat heb ik hierbij gedaan) Beink de 1e stap stempel met de inkt ( in mijn geval Misty Moonlight ) en stempel dit eerst af op het stukje cardstock met structuur. Stempel daarna direct op het Basic White cardstock, zonder overnieuw te beinkten. Hierdoor krijg je een lichtere kleur, met ook een structuur erin. En geeft dan ook een super leuk effect. Ook elk structuurtje ziet er weer anders uit. Stempel daarna je bloem verder af met deel 2 en deel 3. ( Dit gewoon op de reguliere manier. ) Sommige blaadjes zijn op dezelfde manier gestempeld.

De rest van de kaarten wijst zich eigenlijk vanzelf, lijkt me. Vond het echt super leuk om ze te maken. Vandaar dat ik er gelijk maar 2 gemaakt had. 🙂 Kon niet stoppen met het stempelen van de bloemen.

Wil je nog meer inspiratie, en meer leuke kaartjes en projecten zien? Klik dan op de naam onder mijn naam, Nina Janssen – de Stempelolifant, in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken in deze bloghop. Heel veel plezier ermee!

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsAll Things Fabulous
InktGarden Green, Pear Pizzazz, Misty Moonlight, Night of Navy, Stazon Jet Black, Versamark inkt
CardstockGarden Green, Pear Pizzazz, Misty Moonlight, Night of Navy, Basic White
Ponsencirkel pons 2 inch, cirkelpons 2,5 inch, Banners Pick a Punch
StansenStitched Shapes Framelits
Overigwit embossingpoeder, heattool, embossingfolder Bark 3D, embossingfolder Ornate Flower 3D
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Annette Elias 26 januari 2022 at 21:06

  Wat een prachtige kaart, en wat een schitterende kleurcombinatie Nina! Ja deze set is echt een pareltje. Ik heb er ook al heel veel plezier mee gehad!

 • Reply Elly 26 januari 2022 at 22:29

  Wat een plaatje van een kaart Nina! Prachtig. Ik vrees dat ik toch nog om gaan voor deze stempels ( ik twijfel al heel lang want ik heb al zoveel bloemen)

 • Reply Yolanda Pasterkamp-de Jonge 26 januari 2022 at 22:38

  Wat een BJOETIE – weer een echte Nina-kaart!
  Deze techniek kende ik nog niet, wat een leuke tip! Dankjewel!

 • Reply Ellen Liefting 28 januari 2022 at 20:15

  Erg mooie kaart. Dankjewel voor de inspiratie.

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.