0
Bloghop, Feel Good Stampin' Bloghop, Stampin' Up!

Feel Good bloghop – Clean & Simple

Dank je wel voor het langskomen op mijn blog. Vandaag is het weer de maandelijkse Bloghop van Feel Good Stampin’. Zo kunnen we je deze keer weer inspireren om met de gave spullen van Stampin’Up! lekker geïnspireerd te worden, en je er lekker mee aan de slag gaat. Want bij iedereen is er of een werkbeschrijving, of een leuk filmpje te zien. Dus je kunt er gelijk mee aan de slag.

Clean & Simple

Tja, dat is toch een niet zo heel gemakkelijk onderwerp deze maand voor mij. Ik ben juist iemand van de techniekjes, aparte kaartmodellen etc… Dus heb er toch echt wel ff over moeten nadenken.

Gelukkig hebben we ook Pinterest en Google, dus ben lekker aan het snuffelen geweest. Dat is altijd mijn eerste stap als ik het ff niet meer weet.

De volgende stap die ik dan doe, als ik een leuke kaart of idee vind, is een schets maken van de kaart die ik wil maken. In dit geval is het dus dit geworden.

De volgende stap is de juiste stempelsets uitzoeken die hier geschikt voor zijn. Zo kwam ik deze keer dus op die leuke stempelset Sweet Strawberry. Die was perfect geschikt hiervoor.

Dan is de laatste stap die ik uitvoer, voordat ik daadwerkelijk begin. Het uitzoeken van de kleurtjes inkt, papier en eventuele andere materialen die ik wil gebruiken.

In mijn geval wilde ik heel graag een label op de kaart maken, die met goud embossingpoeder bewerkt was.

Werkwijze

Tja, dan is het gewoon beginnen… dus met de sketch naast me, ben ik aan de slag gegaan. Een stuk Shimmery White cardstock heb ik bestempeld met Versamark en goud embossingpoeder. Na verhitting van de poeder, heb ik er 3 labels uit kunnen stansen.

De basis van de aardbei is in 2 etappes gestempeld. De eerste laag met Poppy Parade op dezelfde kleur cardstock, en toen nogmaals de stempel aan alleen de randjes beinkt met Cherry Cobbler, en er precies overheen gestempeld. Hierdoor krijg je al een beetje schaduw. En als laatste de omlijning en de stippen met Cherry Cobbler gestempeld.
Dezelfde manier heb ik ook gebruikt voor de blaadjes van de aardbei, alleen nu met de inktkleuren Pear Pizzazz en Garden Green.

De tekst heb ik gestempeld met versamark op zwart cardstock en bewerkt met goud embossingpoeder. Omdat ik liever een strookje tekst wilde gebruiken, en de teksten eigenlijk te groot waren, heb ik het los geknipt. ( oke, hierdoor niet meer echt simple….. maar ja ik kon het niet laten… 😉 )

Om er toch 3 verschillende kaarten van te maken, heb er 1 op een witte kaart geplakt, waarbij ik nog een extra laagje wit tussen gezet heb.

De tweede kaart is van Poppy Parade cardstock, waar de achtergrond van is gestempeld met de Birch stempel en dezelfde kleur inkt.

En de laatste kaart is de basiskaart van Pear Pizzazz, welke met de embossingfolder bewerkt is.

Zo zie je ook door de basiskaart anders te maken, dat je 3 totaal verschillende kaarten krijgt, terwijl ze eigenlijk alle 3 toch snel klaar waren. Zou het dan toch tellen als Clean & Simple? Voor mij in ieder geval wel. 🙂

Wil je nog meer inspiratie, en meer leuke kaartjes en projecten zien? Klik dan op de naam onder mijn naam, Nina Janssen – de Stempelolifant, in onderstaande lijst. Dan kun je alles bekijken in deze bloghop. Heel veel plezier ermee!

Gebruikte materialen

Hieronder zie je de materialen die ik gebruikt heb. Heb je interesse, laat het me weten, en ik bestel het graag voor je mee.

StempelsSweet Strawberry, Birch
InktPoppy Parade, Cherry Cobbler, Pear Pizzazz, Garden Green, Versamark
CardstockShimmery White, Poppy Parade, Pear Pizzazz, Basic White Thick, Basic Black
StansenTailor Made Tags dies
EmbossingfolderBark 3D embossing folder
Overiggoud embossingpoeder, zwart touw
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply YVonne Neefjes 10 februari 2022 at 20:25

  Mooie kaarten, Nina! Creatieve groet, Yvonne

 • Reply Wilma 10 februari 2022 at 20:55

  Maar ze zijn wel superleuk Nina, moet je vaker doen 😉

  Liefs, Wilma

 • Reply Annette Koolmees 11 februari 2022 at 08:03

  Wat zijn ze gaaf! De witte vind ik het mooist!

 • Reply Yvonne Spikmans - Van Bruggen 11 februari 2022 at 13:41

  Hele leuke kaartje Nina! Less is more! En ook ik vind de witte het mooiste..

 • Leave a Reply

  Ik accepteer de Privacy Policy

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.