Vogeltjes kaart

14 juli 2020 No Comments

Afgelopen zondag hadden we sinds langere tijd weer een gezellige freubeldag met vriendinnen bij mij thuis. Het was weer super gezellig, met na afloop nog gezellig samen Saté eten.

Uiteraard hebben we ook gezellig gefreubeld, deze keer moest ik een voorbeeld kaartje maken, en uitleg geven hoe deze gemaakt moest worden.

Dit model kaart had ik al eens eerder gemaakt, zie het blogbericht hier. Het enige wat we nu ook extra gedaan hebben, is het “dessinpapier” zelf maken.

Ik kwam afgelopen week ergens een filmpje tegen, helaas weet ik niet meer waar, en van wie. Maar je gebruikt dus een stencil en inkt. De stencil beink je eerst aan de bovenkant (eigenlijk dus het negatieve gedeelte ) met de 3 kleuren inkt. Daarna spuit je het goed nat.
Dan leg je de stencil omgekeerd op je papier, en dep je het met een stuk keukenrol.
Hierdoor krijg je dus de afdruk van de stencil zelf op je kaart.

Dit geeft dus een super leuk effect. Was er gelijk weg van. Je kan er heel veel stencils voor gebruiken, maar zorg wel dat ze niet te grof zijn. Dan hou je denk ik te weinig witte ruimte over.

Nadat dit droog was, nog met die leuke achtergrondstempel lichtjes bestempeld, voor wat meer relief, en uiteraard alle randjes even gesponst. Dit maakt het altijd af.

Verder de tak met de vogeltjes en de losse bloemetjes met Graphitint aquarelverf van Derwent ingekleurd. Deze had ik net binnen, en wilde ik uiteraard gelijk even uitproberen. 🙂 Daarna uitgeknipt en samen met een strookje tekst opgeplakt.

Hier zie je heel goed de vouwen in de zijkant. En het leuke is, dat dit model kaart gewoon recht overeind kan blijven staan.

Verder had ik voor iedereen nog een klein kadootje gemaakt. Een doosje, gevuld met een paar lekkere snoepjes ( die ik uitgesneden had met de Cricut) met een label met een olifant, uiteraard… 😉 )

Dank je wel weer voor het langskomen op mijn blog, en tot de volgende keer!!!
Uiteraard vind ik het ook erg leuk als je een reactie achterlaat.

Gebruikte materialen:

Hieronder het overzicht van alle gebruikte materialen. Klik op een van de plaatjes en je komt op de site van Stampin’Up! terecht.
Uiteraard kan ik deze materialen ook voor je meebestellen. Stuur me een berichtje, en ik bestel het graag voor je mee.


Verder gebruikt:

  • Stencils
  • Graphitint aquarelverf van Derwent
  • Cricut Maker, maar dit patroon is dus ook gewoon met de hand te maken, zie ook het patroon in mijn vorige blogbericht.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate

Categorie

Archief

×