24 jan 2021

Stampin'Up! Meets.... Alcohol inkt

Ja deze keer lekker met alcohol inkt gespeeld. Toevallig laatst een paar nieuwe flesjes gekocht, waar zelfs glitter in zit.. super gaaf dus. En omdat ik laatst een heel leuke techniek op Youtube tegen kwam van Bianca van Noort, ben ik lekker aan het kliederen gegaan.

Als stencil heb ik een stans gebruikt van Stampin’up! ( Potted Succulents dies ) Deze dus uitgestanst uit dik cardstock, en daarna gebruikt. Verder alles gedaan zoals ook in het filmpje vermeld staat. En je krijgt dan gewoon een super gave achtergrond.
uiteraard heb ik meerdere achtergronden gemaakt.

Hierbij heb ik tussen de verhogingen ingekleurd met een zwarte marker.
En bij deze kaart heb ik juist tussen de verhogingen de lijnen wit gemaakt.

Mede ook doordat de lijnen tussen de verhogingen bij de ene kaart wit en bij de andere kaart zwart zijn, krijg je een heel ander effect. Moet zeggen dat ik ze beide erg gaaf vind. En ohhh wat vind ik die alchohol inkt met die glitters gaaf. Geloof dat ik er nog een paar kleurtjes bij wil hebben…. 😉

uiteraard wilde ik dit ook nabootsen door juist refill inkt te gebruiken van Stampin’Up!

Hier ben ik begonnen met Shimmery White cardstock, omdat dit toch behoorlijk wat water en vocht kan verdragen. Hierop gelijk met een bestaande stencil van Stampin’Up! en de embossingpasta de structuur aangebracht. Dit daarna eerst goed gedroogd met de heattool. Daarna het cardstock nat gespoten en met de reinkers direct aan de bovenkant de inkt aangebracht. Gelijk nat gespoten, zodat de inkt gaat lopen. Dit net zo lang, totdat ik tevreden was. LET OP, is een behoorlijke kliederboel… 😉 Als laatste nog even goed gedroogd. Nu kun je de kaart verder afwerken door de randen wat donkerder aan te zetten met een sponsje en Early Espresso inkt.

Ik wilde de achtergronden goed zichtbaar laten, omdat ik die zo gaaf vond, dus heb er niet heel veel overheen geplakt. Een libelle, een paddenstoel en een groter Happy.

Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden… zelf was ik er helemaal happy mee.

groetjes

Stempels154435 Pretty Perennials, 154411 Dragonfly Garden, 154472 Snailed it, 154510 Many Messages, 149275 Very Versailles
InktEarly Espresso, Stazon black, Coastal Cabana
CardstockBasic Black, Watercolor Paper, Shimmery White, Whisper White, Bermuda Bay, Early Espresso, Gorgeous Grape
StansenPerennial Petals, Messages dies, Potted Succulents Dies
PonsenEssential Tag punch, Dragonflies punch, sterretje, bloemetje
OverigCrinkled Seam Binding Ribbon Whisper White, Snailmail twine, Rhinestone Basic Jewels, Embossing Paste
DiversenAlcohol inkt diverse kleuren, witte marker, zwarte marker, Gel Medium

Geen opmerkingen :

Een reactie posten