4 apr 2019

Terug van weggeweest.....

Daar ben ik weer na een hele lange tijd niet geblogd te hebben…. Tja, door een grote verbouwing hier thuis, en daarna alles weer op zijn plek te krijgen, is er weinig tijd geweest om te freubelen. En dan heb je ook niets te laten zien, helaas.
Maar hoop dat het me nu weer wat meer lukt om regelmatig wat te laten zien hier.

Ten eerste heb ik ook mijn blog een make-over gegeven, wilde het even een nieuwe frisse uitstraling geven. Hoop dat het een beetje gelukt is. Uiteraard zal er de komende tijd nog wel meer veranderen… maar dat heeft zijn tijd nodig.

TEAMDAG

Zo hadden we ook afgelopen weekend een teamdag van de eerste lijns van de Creatieve Harten. Deze vond plaats bij mij thuis, en voor mijn mede collega demo’s had ik 2 kaartjes voorbereid. Echte “Nina” kaarten vonden ze het. 🙂
tja, uiteraard werd er flink gekliederd door iedereen met inkt.

Ik had besloten om met deze kleuren combi te gaan werken.

You are Amazing

De eerste kaart is gemaakt door eerst het Shimmery White cardstock te beïnkten met 3 kleuren inkt via de Direct to Paper techniek en een craftsheet. Dit even laten drogen en dan met de embossingmal door de Bigshot halen.
De verhoogde delen lichtjes aanzetten met een sponsje en de Tranquil Tide inkt.
Verder nog wat accentjes gezet door de verhoogde delen lichtjes te bestempelen met een van de achtergrond stempels uit de stempelset Timeless Textures.
De kaart verder afwerken naar je zin, maar zorg dat er genoeg zichtbaar blijft van de achtergrond. Te mooi… 😉

Hello

Hier is het begin van de kaart hetzelfde opgebouwd. Dus eerst het Shimmery White cardstock beïnkten.
Dan met de Tranquil Tide inkt, de binnenkant van de embossingmal beïnkten. Deze lichtjes nat spuiten met een mini mister.( let hierbij goed op welke kant je wilt beïnkten. In dit geval was het de kant waar het logo van Stampin’Up! op staat. ) Leg voorzichtig je kaart in de embossingmal en haal deze door de Big Shot. Laat dit even drogen, eventueel met een heattool.
Zet wat accenten op de hoog gelegen delen van de bloemen met wat witte verf. Het beste kun je dit gewoon met je vingers doen, dan heb je er wat meer controle over. Verder de kaart versieren zoals je wilt, maar zorg dat je genoeg blijft zien van de achtergrond, die is te mooi om niet gezien te worden.

Dit is dus een beetje een beknopte uitleg hoe je de achtergronden zo kunt maken. Uiteraard zal ook elke achtergrond anders worden, maar dat is juist de charme van deze techniek…. Ik zou zeggen, probeer het eens uit.
Zou het ook erg leuk vinden, als je het gaat uitproberen, om je resultaten hieronder te delen in de reacties. Dan kom ik gelijk even kijken.


Lemon Lime Twist Classic Stampin' Pad
Lemon Lime Twist Classic Stampin’ Pad
[144086]

Geen opmerkingen :

Een reactie posten